Vaccineren ja of nee?

Richard de leth heeft alles nauwlettend gevolgd de aflopen periode en daarmme het voor een ieder mogelijk gemaakt om zichzelf goed te informeren. Hieronder aantal van zijn bevindingen.

Het coronavaccin is een RNA-vaccin. Op dit moment is er nog weinig bekend over de werkzaamheid en veiligheid van deze vaccins op de lange termijn.

In dit artikel van Evenwijs staat mooi uitgelegd hoe vaccinaties werken. Ook wordt er benoemd dat er voor de huidige coronavaccins nog geen uitgebreide testfase is geweest, omdat het vaccin door de pandemie versneld op de markt wordt gebracht. Met alle risico’s van dien.

Neuroloog Jan Bonte schreef er ook een sterk artikel over, net als oud-huisarts Dick Bijl.
Ook internationaal zijn er kanttekeningen geplaatst door experts die terughoudend zijn totdat alle informatie bekend is (klik hier en hier voor deze bronnen).

Een editorial in de JAMA geeft aan dat in het verleden vaker door haast en onzorgvuldigheid grote ongelukken zijn gebeurd.  

Voor ouderen en risicogroepen (mensen met overgewicht en/of onderliggend lijden) wegen op dit moment de voordelen mogelijk zwaarder dan de nadelen van het vaccin.

Maar is het niet te voorbarig om de gehele bevolking te vaccineren met een nieuw experimenteel vaccin? (zonder gekheid, de mensen zijn hier de proefdieren, omdat het nog niet eens op dieren is getest)

Hoogleraar Strategisch Leiderschap Bob de Wit vindt de huidige lockdown-maatregelen disproportioneel. Hij stelt terecht dat er veel ‘risicolozen’ zijn die niets te vrezen hebben van het coronavirus, en dat door de vergrijzing vooral ouderen worden getroffen.
Zijn pleidooi waarin hij oproept voor een samenleving 4.0 – dus vanuit burgers – is inspirerend.  

Iedereen is natuurlijk vrij om zijn/haar eigen beslissing te nemen. We leven tenslotte in een vrij land. Enige nadeel is dat we door de media wel zeer eenzijdig geïnformeerd worden. De promotie campagne om je te laten vaccineren begint net en we zullen de komende weken dagelijks hiermee geconfronteerd worden. Er wordt ingewerkt op je gemoed, doe dit om de öudeeceonomie”weer zo snel mogelijk terug te krijgen en meer van dat soort kreten.

Wellicht is de les, dat we anders moeten gaan leven. GEZONDER! Voeden en niet vullen. Per slot is ruim 75% van alles wat we in een supermarkt kunnen kopen, niet echt voeding. Beweeg regelmatig, ook al is het weer minder aantrekkelijk. Hoe fijn om met een fris hoofd thuis te komen. Zorg voor voldoende slaap en zo min mogelijk stress.

Zelf heb ik de vraag al beantwoord, ik laat me niet vaccineren. Ik vertrouw op mijn lichaam, mijn immuunsysteem kan dit virus prima ‘bestrijden’. En natuurlijk neem ik dagelijks mijn stabiele redox moleculen om alles in lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Redox signaal moleculen, zorgen ervoor dat schadelijke virussen en bacteriën geneutraliseerd worden. Wil je weten hoe ze dat doen? Laat dan een reactie achter en we sturen je Nederlandse of Engelse uitleg.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *